Filmprojekt - klart! :D

Yo!

 

Sitter på skolan och har redovisning yaa. Alla ska visa upp sina filmprojekt vi jobbat med under terminen.

Det känns jävligt nice att det äntligen är klart!

 

Kolla filmen här. :)

 

xLouise


Ambitions!

Oh!

 

Idag har jag varit sjukt ambitiös! Jag ställde mobilen på 10.00 och klev faktiskt upp på en gång också! (till den som inte känner till mina egentliga vanor kan jag meddela att jag brukar vakna mellan 11-14, men ändå ligga kvar i sängen åtminstone två timmar, bara för att.)

Men idag klev jag upp 10.00! Jag borde få pris :)

 

Anyhoo. Det första på min agenda idag var att ringa Almi och boka träff hos dom. Jag funderar på att starta mitt eget företag, då jag känner att det vore en jävligt nice och spännande vändning för mitt nu extremt obetydliga liv. Haha, EMO!

Jag fick prata med en trevlig kvinna som jag ska få träffa på tisdag. Wish me luck! :) (jag ska givetvis inte dra igång något företag nu på tisdag, men i alla fall gå igenom vad man bör tänka på etc.)

 

När det samtalet var avslutat städade jag hela stugan. Jag hade även tänkt att tvätta massa kläder, men jag har inte fått tag på mina hyresvärdar på hela dagen.. Har ringt dom 2 ggr, men dom svarar inte, fast deras bil är hemma. ”Knacka på dörren då, duh?” kan man ju tänka då, men jag vill inte störa. Så viktigt var det faktiskt inte.

 

Nästa stordåd jag gjorde var att fixa färdigt (så gott som) en av de tre återstående uppgifterna för min kurs. Sen blev det chillfika med en kompis. Note: Jag älskar chai te. Ååååh så gott! :)

Drog mig hemåt och vidare till Willys och köpte ägg och florsocker. Åkte hem och bakade pizza (med varken ägg eller florsocker, såklart) och när den gräddades i ugnen passade jag på att baka världens godaste kladdkaka! Samma recept som alltid* förutom att jag la till en extra tsk vaniljsocker OCH(!) en tsk kanel. En liten tsk kanel gjorde enorm skillnad och det blev SÅ gott! Kung jag! (ge mig mitt välförtjänta award för fan!)

Och sen, till råga på allt gjorde jag GLASYR! Aldrig haft det på kladdkaka förut, men blev så sjukt sugen när jag såg Kevin McDaid twittra och skryta om sina muffins han bakat..! (därav florsocker)

 

Egentligen skulle man ha i en msk starkt kaffe, men jag ville inte köpa en hel burk kaffe för det lilla (jag dricker ju inte kaffe, som normalt folk.. Not mature enough). Så istället blandade jag ihop jättestarkt chai te! KUNG som FAN är jag! Det blev asgott!

 

Så ikväll har jag chillat med några avsnitt av Glee och Desperate Housewives och ätit (svullat) pizza och kladdkaka, som den jävla kung jag är ;)

 

 

 

 

Funderar på att ta en kvällspromenad och bränna några kalorier.. he heeee.....


*recept
2 ägg
3dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker (lade till en extra tsk för att det är så gott)
100 g smält smör.
1 krm salt (tog ett extra krm för mer.. fyllighet?)

+ BONUS: en tsk KANEL!

 

Vad gör alla andra på en fredagkväll?

 

xLouise


Kärlek ♥

Step into the light
This dog doesn't bite, you know
I just wanna be your friend
You know, I've never been in love before



Step Into The Light är nog fan den bästa låten som någonsin gjorts. Ever. Efter alla dessa hundra gånger jag lyssnat på den lessnar jag fortfarande inte. Jag hoppas innerligt att Darren Hayes spelar den på sin New Year's Eve konsert. Det skulle betyda allt.

Det är musiken, rösten, texten - allt är klockrent. Om man på något sätt kunde gifta sig och skaffa barn med en låt skulle jag ragga som FAN på Step Into The Light. Underbara, fina låt.


It digs down and burrows deeper inside
The more that I try I cannot deny it
It feels like, it feels like, it feels like..
I've never been in love before
It feels like, it feels like, it feels like
Love



xLouise
:')

Burlesque

Yo!


Jag var på Burlesque-fest häromdagen. Eftersom Madde tjatat så mycket så kommer här bildbevis. Såklart dog dock min kamera just när jag skulle fota, så det blev bara några få bilder med mobilkameran. Såna där 'reflection'-bilder som man tar på sig själv genom spegeln.

Vad som inte syns på bilden är mina svarta skor med gigantiska klackar på minst 7 cm! :O Jag var aslång. Samt typ den enda tjejen som klätt ut sig.. Haha nä, jag såg typ 4 tjejer till som hade klätt 'upp' sig. Det var iofs inte så många killar som klätt ut sig heller. Eller jag vet inte, dom som klätt ut sig var ju liksom finklädda. Svårt att veta.

Jag kom i alla fall in på Rindi iförd min horkostym och hittade ett gäng killkompisar som satt vid ett bord och drack öl. Slog mig ner och insåg att de inte hade en aning om att det var temafest. (wtf?) Alla dom hade typ jeans + t-shirt och där kom jag som värsta weirdot med en vit, fjädrig boa! Jag berättade givetvis för dom att det var BURLESQUE-kväll och därav min klädsel, så jag inte skulle behöva få läskiga förslag... :S haha! :P
Boan var dock uppskattad av dem, för den var så 'mjuk och mysig'. It sure was. :)


Här är bilden iaf:

svart tubtop/korsett som jag sydde fast ett vitt band och en rosett på för att få den lite 'roligare' eller nått. Svart, tight kjol, svarta spetsstrumpbyxor, ett slags hårband runt ena benet, röda naglar, svart blomma på armband, lockigt hår, feta ögonfransar (vilket denna bild inte främhäver så bra), vitt pärlarmband och givetvis en vit mysig boa (som dock smulade ner allt och alla med sitt ludd) och fethöga, svarta skor!




Och ja, jag har fortfarande en jättegammal mobil sen typ 1800-talet..

Och en skitig spegel yaaa...



xLouise

Dramaqueen

My god I'm such a dramaqueen.


Jag glömde bort att jag skrivit att jag blev 'cuttad'. Sa till Madde och Linn att jag hade fäktats och lekt pirat, men those were all lies. Sanningen är den att jag, lite pinsamt nog, är hypokondrisk. Jag har ganska länge känt att mina födelsemärken kliar ibland vilket skrämmer mig lite, eftersom jag solat en del solarium utan solskyddsfaktor och bränt mig ett antal gånger ute i solen. Jag ville helt enkelt kolla om jag har cancer.


Så jag ringde hälsovådrcentralen för att klaga lite och få den uppmärksamhet jag tycker jag förtjänar. Fast själva grundorsaken till att jag ringde var dock för att jag sover så sjukt dåligt. Fast än jag sväljer massa sömntabletter (typ örtpiller, but still. Dom ska väl funka för fan?) innan jag ska sova så vaknar jag i princip varannan timme?! Detta leder givetvis till att jag går omkring konstant trött. Dammit.

Så jag ringde HVC och gnällde, men tanten jag pratade med sa att dom inte skriver ut starka sömntabletter till så unga och friska personer som mig - vilket jag iofs inte ville ha eftersom jag är lite rädd för och allmänt skeptisk mot mediciner. (Känner mig lite schizofren när jag alltid tror att jag är sjuk/döende men inte vill ta medicin mot det.) Jag vet faktiskt inte exakt vad min plan var.. Att få klaga kanske? Anyhoo.


När hon jag pratade med i telefonen sa att jag var så frisk och skulle kolla internet efter effektiva sätt att somna på (typ meditation innan bedtime osv) blev jag lite less, men kom snabbt på en annan orsak att få klaga lite.

Jag: Okej, men jag har ett annat problem också! (konstpaus) Jag tror att jag har hudcancer.
Hon: Eh.. Okej..? Varför tror du det?
Jag: För att.. mina födelsemärken kliar ibland.. Jag har solat lite...
Hon: (hörde jag kanske en suck?) Okej.. Ja, det vi kan göra är väl att du får komma hit då, så får doktorn titta på det och eventuellt ta bort födelsemärket som kliar.
Jag: Aaaaa!
Hon: Okej....? Då bokar jag in en tid för dig då.... Blir torsdag 5 maj bra? (vilket var MINST en månad från det datum jag ringde)
Jag: Aaaa det blir bra. Tack! (Ms Overexcited, typ)
Hon: Okej.. Bra. Tack och hej då.
-Peeep-


Så kom till slut torsdag den 5 maj. The D-day. Jag cyklade till HVC och fick komma in till doktor Claes Johnsson, som för övrigt är typ världens mysdoktor! <3 Han pratade med mig som om jag var 5 år gammal och ritade upp hur själva skära-bort-födelsemärke-proceduren skulle gå till. Han ritade och sa om och om igen att det inte var farligt, att jag skulle få bedövning osv. Sen la jag mig på britsen och han tvättade rent födelsemärket med någon stark sprit. Sen skulle han gå iväg och hänta bedövningssprutan och allt annat han behövde, men när han kom till dörren vände han sig om och sa

"Om du pillar där jag tvättat rent nu med otvättade händer så blir jag inte arg. Men då måste du berätta det så jag får tvätta om det."


Sen efter allt var klart och han hade skurit ett litet hål i magen/sidan (som för övrigt inte kändes alls!) och tagit bort det farliga födelsemärket och sytt ihop mig igen sa han att jag varit en duktig patient som varken hade "skrikit eller sparkats". Haha, jag bara väntade på att han skulle ta fram lådan med leksaker eller klubbor som man alltid fick när man var liten. Men han hade ingen sån.. :(

Men åååh han var så skön! Jag vill alltid ha honom som min doktor. Jag ska ta med honom hem till Östersund ifall* jag skulle få något mer hypokondrianfall.


*snarare när


xLouise


Cuttad fan

Ja juste det, sa jag att jag blev skuren i magen/sidan idag? Yep, doktorn fick sy ihop mig med tre stygn och satte på ett plåster som jag ska ha i två veckor tills tråden ska ut.

 

Jag tänker inte lägga upp bilder för det är bara äckligt. Det gör i alla fall ont som fan :(

 

 

True story.

Tyck synd om miiiig.. :(

 

 

xLouise


clouiseem - junkyard of my mind

Yo!

 

Sorry att jag inte bloggat så mycket här på sistone. Jag har dock jobbat lite på en hemsida som nästan är klar nu! Ska bara fixa så allting är på engelska (including det som står i bloggen, t.ex. 'Postat den.. av..' osv.) sen är den helt klar.

 

Det är i alla fall en hemsida där man kan se alla tavlor jag gjort (well, några saknas än). Man kan även läsa min blogg om mina projekt jag håller på med, om man är intresserad. :)

 

Man kan hitta den här: clouiseem.com - check it out fiffan! (och lämna någon kommentar i bloggen så den ser använd ut hehe)

 

Angående namnval av domän står det för mitt fullständiga namn:
C
(catrine) + LOUISE(mitt tilltalsnamn, duh) + E(elizabet) + M(mellergård) = clouiseem. Uttalas 'kloisim'. Typ, tror jag, haha I don't know!


*gick just och kollade mitt leg om jag stavat rätt på mina namn - I hadn't. Mor och far verkar inte gilla 'h', som i catHrine och elizabetH. Jaja*


xLouise


RSS 2.0