Vitt papper!

Oi!

Överskottsenergi for the win! Klockan är typ tre på natten och jag har världens kreativitet och är alldeles för exalterad för att gå och lägga mig! Jag håller på med typ tre-fyra tavlor / idéer och jag behöver PAPPEEEER! Vitt, vanligt papper vore så jävla perfekt. Men nej då, det har jag inte hemma. Jag har bara typ femtusen scrapbookingpapper med klockor, en uggla, fågelburar, blommor, luftballonger och alla andra motiv man kan tänka sig, men INGET VITT PAPPER! Hur kan man INTE ha det hemma? Åh fan vad det messar upp hela mitt liv! INGET VITT PAPPER! Har ingen någonsin sagt till dig att man ALLTID, utan några som helst undantag ska ha VITT PAPPER HEMMA, Louise?! Tydligen sket du i det i såna fall. Bra gjort. Och nu sitter du där med oändlig kreativitet som kvävs av din dumdristighet och brist på vitt papper. Vad fan tänkte du?

Ååååh nu måste jag ju vänta ända tills imorgon! Långa, oändliga tid! Gooosh!


FAAAAN!


Trubbel

Oi!

Är det någon som vet hur man rippar filmer från dvd-skivor? Jag tänkte inte piratkopiera och sprida något olagligt, jag vill bara kunna lägga in några filmer till datorn. Till exempel en film som jag själv gjort som jag endast har på dvd..

Någon som vet hur man gör?


L

Julcider

Yo!

Jag var in på Systembolaget idag och upptäckte att de fått in ny cider. Rekorderlig Julcider, med smak av äpple och kanel. Jag är en sådan person som gillar att testa nya alkoholhaltiga drycker (så länge priset är rimligt) så jag la ner två flaskor i korgen.

Sitter hemma och dricker en av dem nu. Jag är lite halvt besviken, för jag älskar smaken av kanel, men denna cider smakar mest, om inte bara äpple. Fail. Kanske den andra flaskan är godare...


Off and away now!


Louise

Money Honey

Yo!


Jag gled in på Tradera.com idag och budade på frimärken. I know, tråkig grej att vilja ha kanske, men jag ska förklara..

Jag minns när jag var yngre och hörde om folk som samlade på frimärken. Det första jag tänkte då var att den enda som kan tänkas samla på frimärken måste vara en ensam gammal tråkig man som endast lever för sina frimärken. En bitter jävel som inte vill umgås med andra människor då han tror sig vara mycket mer sofistikerad och överlägsen än alla andra, och som därav endast ägnar sitt liv åt att leta ovanliga frimärken från förgångna tider.

Men. Jag har ändrat mig. Jag vill också ha frimärken. Jag vill också vara bitter och ensam och leva endast för gamla små papperslappar. Närå, jag har tänkt klistra fast några på tavlor för att.. jag vet inte.. För att jag tycker det är snyggt? Eller rättare sagt, det kan bli snyggt.

You see, jag gillar gamla grejer. Därför spenderade jag typ en timme inne på en.. kan man kalla det affär? Det var i Stockholm iaf, i somras. Jag var där med Madde. ’Affären’ var ett rum, överfyllt med grejer från hela världen, damm överallt och endast en fri golvyta på ca 2 kvadratmeter totalt. Jag överdriver inte ens. Vi fick klättra över varandra om vi var fler i butiken. Jag klättrade nästan upp på ett bord AKA en hög med grejer när en man skulle ta sig förbi. Jag stod där inne i minst en timme och valde bland gamla pengar från Tyskland, Turkiet, Jugoslavien, Ryssland, Kina, You Name It. Gick därifrån med 14 gamla utslitna sedlar och kände mig fett nöjd! Jag frågade expediten om han hade gamla frimärken också, men det var något han inte tycktes ha. Han hade bara ALLT annat!

Men idag gled jag som sagt in på Tradera och norpade åt mig 200 frimärken i sista sekund! Haha det var någon stackare som lagt bud före mig, men jag hann bjuda över honom en minut innan auktionen var över. He didn’t see that one coming! ;)
Sen bjöd jag på två auktioner till och kommer få sammanlagt ca 500 frimärken. Dom kostade sammanlagt ca 75 kr inklusive frakt. Believe me, det är värt det. Jag kommer nog inte behöva alla 500, men det finns nog en del guldkorn där i högen som är extra fina!
Hoppas jag får dom snaaart!! :D

Planerar även att bjuda på några servetter... :)


Louise


Decoupage-tips

Yo!


Fett stolt över min syster Madde(Fucka)! Hon har nämligen bestämt sig att börja med decoupage, något som är en av mina absoluta favoritsysselsättningar! :D Tänkte att jag kunde underlätta för henne, och eventuellt andra som också vill börja med decoupage, genom att skriva lite här hur man kan göra för att undvika såna där störiga saker, som att få massa damm fastlimmat på sitt konstverk.. Been there...

Till att börja med kan man läsa mitt tidigare inlägg om decoupage. Det mesta står väl där kanske, men det kan ju vara svårt att lägga alla produktnamn på minnet, så jag tänkte lägga upp bilder också. I alla fall jag kommer bättre ihåg en produkts layout/design än dess namn. Fotografiskt minne for the win yaa... :P

 


Om man vill ha en matt finish kan man använda Royal Coat decoupagelim. Jag började använda det när jag började med decoupage, men störde mig på att den flög ner massa damm i burken medan jag använde limmet. Det fanns liksom ingen pip på den att trycka ut limmet genom. Jag kunde iofs ha städat lite oftare, but still.. Dessutom var det mycket dyrt för arbetslös Louise - 149 kr per burk/472 ml på Panduro.

 


Här är Panduros lacklim. Den kan användas till decoupage om man vill ha en glansig yta. Jag brukar använda den till typ allt, dels för att den är billig (ca 75 kr/500 ml), dels för att den har en pipkork, som man lätt kan trycka ut limmet med. Då behöver man ju inte stoppa ner en pensel som eventuellt lämnar damm eller annat skräp nere i limmet. Jag vill dock inte ha en glansig yta på mina tavlor som jag gör, så därför brukar jag stryka på ett tunt lager med Ocean Lack, som är ett mattlack, när jag är klar.

 


Det här är Ocean Lack som ger en matt yta. Det är bra att använda om man vill slippa störiga reflektioner i t.ex. en tavla. Den är rätt dyr för att vara en så liten burk (250 ml), men räcker till oväntat mycket! Jag har bara köpt en enda burk sen jag började med mina tavlor för ca ett år sen och det är fortfarande nästan hälften kvar! Tror dock den var dyrare när jag köpte min, idag kostar den 69,50 kr enligt PanduroHobby.se, medan jag nog la ca 80-90 kr för min... fail!
Viktigt när man använder Ocean Lacket är dock att endast stryka på ett ytterst tunt lager! Det blir verkligen matt, vilket jag var aningen skeptisk till först, men när jag väl använde det insåg jag att det verkligen blir matt. Verkligen. Använder man för mycket lack finns risken att det lägger sig som en grumlig hinna över den färdiga tavlan, vilket kanske inte blir så snyggt. Men det är inte så svårt att få till det bra ändå. Jag lyckades rätt bra första gången iaf.

 

 




Ett tips när man decoupagerar är också att inte limma fast en servett med motiv på en mörk bakgrund. Vita och mycket ljusa servetter blir nästintill genomskinliga på vilken bakgrund som helst, så man kan till exempel inte limma fast denna servett (se nedan) på en svart bakgrund. Då kommer motivet på servetten i princip bli helt osynligt.

 


Jag brukar alltid börja mina tavlor med en ljus bakgrund, oftast blir det servetter med svag gul ton, som jag lägger över hela canvasen. Sedan brukar jag limma fast servett för servett och om jag vill ha något mörkare parti brukar jag måla med svart allmogefärg just där. Man kan ju alltid göra det mörkare, men det kan bli svårt att fixa till det ljusare om man väl gjort det för mörkt från början.


Och jag som skulle gå och lägga mig tidigt ikväll.. Här sitter jag nu och klockan slog nyss elva. Men jag blev så exalterad när Madde skrev att hon behövde lite tips angående decoupage. Jag tycker verkligen inte alls att hon ’härmar’ mig eller nått, som hon verkade tro. Det är bara kul när någon delar ens intresse. Jag ska försöka få henne att gilla Darren Hayes också när vi sitter där och pysslar… hehehe >=)


Nighty Night y’all!

Louise


Pretty boy

Yo!


Just out of ramdomness, kan man vara mycket snyggare än så här:

?

- I no believe.

Så jävla snyyyygg haha! Dreggla rå!


I övrigt så fyller min bror 20 år på torsdag och jag har ingen jävla aning vad jag ska ge honom i present. Någon som har ett förslag? I'm running out of time...! :/


Louise

Quanta la Mera!

Yo!

Westlife har just släppt ett nytt album, Gravity, som jag ännu inte äger. Så jag slog igång det på Spotify och lyssnar nu igenom alla tracks för första gången. Då dyker helt plötsligt Quanta la Mera-låten upp, ni vet den som gjorts om till 'Panta Mera' för reklambruk. Även kallad Guantanamera. Visst, Westlife är rätt kända för att göra covers, men här går väl ändå gränsen? Quanta la Mera kan dom väl helt seriöst inte ta och göra till sin egen? Jag var tvungen att gå till datorn och dubbelkolla och det visade sig bara vara reklam. Phew! Tack för gratisversion av Spotify! Hade varit lite pinsamt annars kanske..? haha

Anyhooo.
Westlife har faktiskt en del bra nya låtar på sitt nya album. Särskilt spår 4, I Will Reach You. Den var fin :) Och min älskling Mark har skrivit den, läste jag just på hans twitter. Aaaw! ^^ I Get Weak är också värd att lyssna på.

I’m a nerd, I know.. 8)


xLouise


Daisy's dreams

I don’t deserve love, I slapped him in the face
as he stood by the bed and said 'I love you'
He told me I'd taste the pain
and I taste it everyday


Well I made it through another day
In my cold room
On scraps and pieces left behind
I survive on the memory of you

Won't you come on home?
I built us a flying machine
And we'll go where you want, we'll sail the seven seas.
I hope all is well in Daisy's dreams.

Living on a Rainbow

Yo!

Jag älskar denna låt: Living On A Rainbow av Angus & Julia Stone. Jag hörde den för första gången igår och fell deeply in love, som vanligt 8)
Jag älskar verkligen Angus & Julia Stone's musik. Dom är så sjukt fantastiska och har just kommit ut med ett nytt album med awesome musik!
Det suger verkligen att jag inte äger ett enda av deras album! :( Jag försökte köpa ett av dem när jag var med Maja och Therese i Sthlm, men expediten kunde verkligen inte hitta det. Han letade i hela affären och på lagret, för det stod i datorn att det fanns ett enda exemplar kvar. Men vi hittade det inte.. :(

Tack för Spotify och youtube så länge.. :)






Andra underbara låtar av Angus & Julia Stone som är värda att kolla upp om man vill lyssna på mer gudomlig musik är:
haha jag skulle kunna hålla på hela dagen.. ^^


Men Living On A Rainbow är en så underbart fin låt. Jag döööör! Dom gör sån musik som inspirerar och får mig att vilja skapa (haha), göra något kreativt. Jag har redan gjort två tavlor till låten Just A Boy, för att den är så underbar.

Jag ska fan göra en tavla av Living On A Rainbow också. Förmodligen med en liten regnbåge i nått hörn.. Ideas flowing..
I'll keep you posted :)


Louise

Tres Magique!

Yo!


Ibland har man tur yaa! :D

Jag köpte ett scrapbookingpapper på Panduro Syssla i Östersund i somras. På pappret var det tio och en halv luftballonger i olika färger. De var på rea, då de inte skulle finnas med i det nya sortimentet för 2010/2011. SHAME! Jag tyckte dom var så fina så jag köpte fler. Jag tror jag faktiskt köpte upp hela lagret, som endast bestod av tre fler exemplar.. Nu har jag använt de flesta till olika tavlor jag gjort, men vill ha fler luftballonger. Så jag gick till Panduro här på Gotland för några veckor sen, men hon i kassan sa att de inte gick att beställa längre, då hela sortimentet var slut.. :(



Tres Magique av Webster's Pages


MEN! :D Jag hittade dom på en australiensk hemsida i natt! Sweet som fan. Så jag beställde hela lagret, vilket dock endast bestod av 4 exemplar. But still, jag kommer få mina små luftballonger till slut! ^^ vilket är fett bra, för jag har lovat att göra en tavla till lilla systerdotter Isabelle. Jag gjorde en till hennes bror Morgan i somras med just luftballonger på och det vore ju ganska nice om jag kunde göra en matchande till Isabelle aight :)


Thank God for WildAboutScrap.com ! :D
Check it out! Speciellt Madde, det finns 918 olika scrapbookingpapper! Jag kollade på alla och det finns en hel del awesome designer ;)



Morgans tavla :)


Nu kanske jag ska försöka sova....
eller äta... bah


xLouise

Not Even Close

Hellu!

Älskar denna låt, Not Even Close som Darren Hayes har spelat in för ett tribute-album för australienska Finn Brothers. Albumet kommer heta 'He Will Have His Way' och släpps den 12 november. Det här är Darren's bidrag. Underbar låt. Vacker musik, amazing röst.... ah ma gaad :')



Darren Hayes - Not Even Close by auspOp


Det var allt jag hade att säga. Musiken talar för sig.
Nu ska jag fortsätta med mitt nya tavelprojekt* jag just startat.



xLouise

* Is that a word?

RSS 2.0